website statistics
Veilig en betrouwbaar kopen/verkopen Duurzaam en betaalbaar shoppen

Tweedehands kleding wordt steeds populairder

recycling-kleding
Het broeit in de kledingindustrie, die al jaren onder vuur ligt vanwege milieubelasting en slechte arbeidsomstandigheden. Na de uitbraak van de coronacrisis trokken veel grote namen hun orders in of betaalden fabrieken in lagelonenlanden niet voor de al gemaakte kleding. Tel bij al deze ontwikkelingen op dat retouren van online bestellingen regelmatig worden vernietigd en je hebt als sector wel het nodige aan pr te doen.

De tweedehands kledingindustrie is de wereld aan het veroveren!

Een van de manieren om het duurzame imago op te vijzelen, is inzetten op tweedehands; een groeimarkt. Verwacht wordt dat de verkoop van tweedehands kleding in 2030 2x groter zal zijn dan die van fast fashion. De belangrijkste redenen hiervoor zijn: een hogere kwaliteit van producten op de tweedehands kledingmarkt en steeds meer enthousiaste verkopers die gemakkelijker mooie pre-loved items kunnen vinden om te verkopen. Ook staan er steeds meer consumenten open voor het kopen van tweedehands kleding.

Bron: ThredUp

Er is een enorme voorraad kleding op de wereld

Ons massale koopgedrag van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat er een gigantisch overschot aan kleding is op de wereld. Het onderzoek van ThredUp laat zien dat er wereldwijd 9 biljoen kledingstukken in onze kasten liggen die niet of nauwelijks gedragen worden. Het goede nieuws is: hierdoor is er voor de tweedehands markt een enorme voorraad aan mooie kledingstukken die doorverkocht kunnen worden. Dit is hard nodig, want geschat wordt dat er alleen al in de VS elk jaar zo’n 36 biljoen kledingstukken weggegooid worden, waarvan zo’n 95% mooi genoeg is om te hergebruiken en te recyclen.

Tweedehands is niet meer stoffig en oubollig, maar groen en modieus”
Lynsey Dubbeld, trendanalist gespecialiseerd in duurzaamheid

Tegelijkertijd is het imago van tweedehands – of vintage, als het om exclusievere items gaat – de afgelopen jaren wel sterk verbeterd. ,,Het is niet meer stoffig en oubollig, maar groen en modieus: een manier om met een schoon geweten te funshoppen en je garderobe regelmatig te veranderen.”

Heb jij ook veel mooie items in je kast hangen die je niet meer draagt? Verkoop ze dan gratis op Veilingstal.

Tweedehands kleding wordt steeds populairder
Tweedehands kleding wordt steeds populairder
Veilingstal | De nieuwe Marktplaats voor Domeinnamen en Tweedehands Spullen
Logo
Herstel Wachtwoord
Winkelmand