website statistics
Veilig en betrouwbaar kopen/verkopen Duurzaam en betaalbaar shoppen

VEILINGSTAL.NL

veilingsstal-sterren-100.png

Nieuw Nederlands platform voor particuliere verkoop

Veel gestelde vragen

Veilingstal - Veilig tweedehands producten kopen en verkopen.

Zoek direct je antwoord bij de veel gestelde vragen over ons platform. De vragen zijn ingedeeld per onderwerp. Door te klikken op de vraag opent het antwoord. Staat je vraag er niet tussen of heb je liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Veilingstal.nl is een nieuw Nederlands platform waar je veilig tweedehands spullen en domeinnamen kunt kopen, verkopen en veilen.

Naast artikelen zoals kleding en accessoires met vaste verkoopprijzen biedt Veilingstal ook een veiling mogelijkheid voor domeinnamen. Producten kunnen eenvoudig en direct via je winkelmandje worden afgerekend met iDEAL. Op alle aankopen is kopersbescherming van toepassing waardoor kopers en verkopers beschermd zijn mocht er iets mis gaan.

Voor kopers en verkopers:

Heb je een Google of Facebook account? Dan kun je je hier met 1 klik registreren via de ‘Inloggen met Google/Facebook’ knop.

Klik hier om een profiel aan te maken en selecteer ‘Registreer’. Vul je gebruikersnaam, e-mailadres en een (sterk) wachtwoord in. De informatie kan je later altijd wijzigen in je account dashboard. Klik op de button ‘Registreren’.

Voor verkopers:
Zodra je je hebt geregistreerd zoals hierboven omschreven kun je je direct aanmelden als verkoper via de button ‘Maak winkel aan’ of via de ‘link ‘Verkoop nu’. Vul vervolgens de aanvullende benodigde gegevens in. De informatie kan je later altijd wijzigen in je Veilingstal account dashboard ‘Mijn Veilingstal’.

Leden kunnen alleen je gebruikersnaam en woonplaats zien. Je gegevens worden maximaal beschermd. Hoe wij dit doen kunt je lezen is ons privacybeleid.

Klik op de groene button “code versturen” om je e-mail adres te verifiëren. Check je mail en typ de ontvangen code over in het veld “Verificatie code”. Accepteer de voorwaarden en klik op registreren.

Nu kun je direct je winkel en uitbetalingsmethode instellen d.m.v. de installatiewizard en starten met verkopen.

Betalingen ontvangen
Het belangrijk dat je account gekoppeld is met Stripe om uitbetalingen te kunnen ontvangen. Dit kun je eenvoudig doen tijdens het registratieproces in de installatiewizard of later in je ‘Veilingstal dashboard’. Zo kunnen wij je veilig uitbetalen op de juiste rekening. 
Meer informatie over Stripe.

In ‘Mijn account’ (koper) of ‘Mijn Veilingstal’ dashboard (verkoper) kun je eenvoudig al je persoonlijke gegevens, accountinstellingen en informatie over bijvoorbeeld je advertenties en bestellingen beheren.

Zodra je bent ingelogd kun je via het login icoontje direct naar je gebruikers account dashboard. Ook zie je hier direct of je berichten of vragen van leden hebt ontvangen.

Kennisbank
Het ‘Mijn Veilingstal’ verkopers dashboard beschikt over een uitgebreide kennisbank waarin alle functies overzichtelijk staan beschreven. Deze kennisbank is te vinden via het ‘boek’ icoontje in je verkopers dashboard en wordt constant aangevuld met nieuwe informatie.

Kopen op Veilingstal is simpel!

 • Maak eenvoudig via Google, Facebook of met je e-mailadres een gratis account aan.
 • Gebruik filters of de zoekbalk om artikelen te zoeken en filteren op prijs, maat, productstaat enz.
 • Met het hartje kun je producten toevoegen aan je favorieten, zodat je ze op elk gewenst moment terug kunt vinden.
 • Stel vragen aan de verkoper over het product via onze beveiligde berichtenservice, bied op het artikel als het geveild wordt of koop het direct.
 • De verkoper stuurt het product binnen 5 dagen naar je toe, zorg ervoor dat je het juiste adres in je account hebt vermeld.

Belangrijk
Blijf op Veilingstal tijdens het hele aankoopproces en de communicatie eromheen. Alleen op deze manier kunnen wij je helpen als er iets anders gaat dan verwacht.

Verzending
De verkoper heeft 5 dagen de tijd om het product naar je toe te sturen. Als koper betaal je de eventuele verzendkosten hiervoor. Zodra het product is verstuurd krijg je van de verkoper hiervan bericht inclusief de Track & Trace code. Koper en verkoper kunnen beide het pakje volgen. Het duurt normaal 2 tot 5 werkdagen voordat je pakje binnen is. Mocht dit 5 dagen na de verzending nog niet binnen zijn, neem dan contact op met de verkoper via mijn account > Bestellingen.

Ik heb het artikel niet ontvangen. Wat nu?
Mocht je product om welke reden dan ook niet worden verstuurd, dan kan je na 5 dagen de order bij ons laten annuleren, tenzij er anders met de verkoper is afgesproken. 

Een product retourneren
Mocht er een probleem zijn met het ontvangen artikel dan moet je zo snel mogelijk een retourverzoek indienen via mijn account > Bestellingen. Wij nemen dan contact met je op.

Als je dit niet binnen 5 dagen doet, dan gaan wij ervan uit dat alles in orde is met de aankoop.

Je krijgt je geld terug als het product:

 • Totaal niet aan de beschrijving voldoet;
 • Beschadigd is (geraakt);
 • Niet aankomt op het aangegeven verzendadres;

Als het product beschadigd is of niet overeenkomt met de beschrijving dan kan je een retourverzoek indienen en een terugbetaling ontvangen. Je moet het product dan wel in dezelfde staat terugsturen.

Via Mijn account > Bestellingen > Klantsupport kun je het probleem melden bij de verkoper en vragen naar een oplossing. Mocht je er niet uitkomen met de verkoper, dan zal Veilingstal bemiddelen.

Ga hiervoor naar Mijn account > Bestellingen en klik bij de betreffende bestelling op de button ‘Retourverzoek’ en vul de gegevens zo volledig mogelijk in. Wij zullen het verzoek in behandeling nemen en contact met je opnemen. Als het verzoek wordt geaccepteerd dan heb je 3 dagen te tijd om het product terug te sturen, dit is op eigen kosten.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om een verzendmethode te kiezen. Ons advies is om een verzendmethode met Track & Trace te kiezen zodat je de retourzending kunt volgen. Mocht je ervoor kiezen om het zonder Track & Trace te versturen dan is het op eigen risico. Mocht er iets mis gaan dan kunnen we zonder geldige Track & Trace helaas geen geld terug betalen.

Wij zullen je het retouradres van de verkoper geven. Hier stuur je het pakketje naar toe. Je mag het pakket niet zonder toestemming van de verkoper naar een pick-up point sturen. Als je alle informatie hebt gekregen dan doe je het volgende:

 • Verpak de items die retour moeten. Als je de originele verpakking nog hebt dan kan je dit hergebruiken. Let dan wel op dat het vorige verzendlabel niet meer zichtbaar is om verwarring te voorkomen.
 • Koop het verzendlabel en plak dit goed op de verpakking.
 • Geef de zending af bij een servicepunt en geef de Track & Trace code door aan de verkoper.

Als de verkoper heeft bevestigd dat de retourzending is ontvangen dan betalen wij je terug! Mocht je niks meer horen van de verkoper dan kan je ons de Track & Trace code sturen en zullen wij de order terugbetalen als het pakket bij de verkoper is afgeleverd. 

Het is niet mogelijk voor een koper of verkoper om een order te annuleren nadat de bestelling is geplaatst. Bestel dus alleen artikelen als je zeker weet dat je ze wilt hebben.

Met welke betaalmethodes kan ik betalen?
Momenteel is het alleen mogelijk met iDEAL te betalen. 

Tips voor het kopen van producten

We hebben een paar tips om deze zo snel mogelijk te vinden en kopen:

 • Gebruik de filters, zo kan je precies filteren wat je zoekt.
 • Voeg items aan je favorieten toe zodat je ze altijd kan terugvinden en kan kopen wanneer je maar wilt.
 • Volg verkopers. Zo krijg jij als eerste een melding als je favoriete verkoper een nieuw product heeft geplaatst.
 • Kijk of de gebruiker niet te veel negatieve reviews heeft gekregen.
 • Stel vragen aan de verkoper via de ‘klantvraag’ knop voordat je het product koopt. Zo weet je dat het product precies is wat je wilt. Je kunt eventueel ook om meer foto’s vragen.
 • Zorg dat al je gegevens juist in je account staan, het adres wordt gebruikt op het verzendlabel dat de verkoper krijgt.
 • Om te kopen gebruik je de knop ‘Afrekenen’. Zo krijg je kopersbescherming van ons, mocht het artikel dan niet goed of anders zijn, dan krijg je het geld terug van ons. Wij bieden geen terugbetalingen aan voor kopen die buiten Veilingstal zijn gedaan.
 • Koop je meerdere producten in één keer van dezelfde verkoper, dan hoef je meestal maar 1 keer verzendkosten te betalen.

Een artikel verkopen is simpel en een advertentie plaatsen is gratis!

 • Maak eenvoudig een gratis verkopersaccount aan.
 • Upload een paar goede foto’s, maak een beschrijving met zoveel mogelijk informatie, selecteer de juiste productcategorie en eigenschappen, bepaal de prijs en kies je verzendoptie indien van toepassing.
 • Promoot je producten door deze te delen op b.v. Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter om ze extra onder de aandacht te brengen.
 • Zorg ervoor dat je eventuele vragen van kopers zo snel mogelijk beantwoordt.
 • Als je iets hebt verkocht verstuur je de bestelling binnen 5 dagen naar de koper en markeer het als verzonden in je winkeldashboard.
 • Verpak het artikel goed en zorg dat het niet kan beschadigen tijdens de verzending.
 • Als de koper het artikel in goede orde heeft ontvangen, dan word jij automatisch uitbetaald! 

Stripe
Belangrijk is dat je account gekoppeld is met Stripe. Op deze manier kunnen wij je uitbetalen. Het koppelen met Stripe kun je doen tijdens het registratieproces in de installatiewizard of later in je ‘Veilingstal dashboard’. Het verschilt per bank hoe lang het duurt voordat dit op je rekening staat.
Meer informatie over Stripe.

Verzending
De koper betaalt de verzendkosten. Zorg ervoor dat je het pakje binnen 5 dagen opstuurt, anders kan de koper de koop laten annuleren. Zodra je het pakket verzonden hebt geef je de Track & Trace informatie door aan de koper via je winkel dashboard. Als de koper je pakje in goede orde heeft ontvangen en geen retourverzoek indient, zullen wij je automatisch uitbetalen en de order afronden.

De koper zegt niets ontvangen te hebben! Wat nu?
Het is altijd verstandig om je verzendbewijs te bewaren. Mocht er een geschil zijn, dan sta jij als verkoper sterker. Veilingstal heeft de beslissende stem in wie we uitbetalen. Als de verkoper kan aantonen dat het pakketje verstuurd is, betalen we de verkoper uit. Zo niet, dan krijgt de koper het geld terug.

Mag ik mijn producten ook op andere websites zoals Marktplaats of Vinted plaatsen?
We kunnen dit natuurlijk niet verbieden. Het is alleen niet zo handig. Wanneer je het product op Marktplaats verkoopt en het niet meteen van Veilingstal afhaalt, kan het gebeuren dat je het product dubbel verkoopt. Naast dat we dan de koper moeten teleurstellen levert dit jou extra administratiekosten van € 6,- op. Liever niet dus!

Uitbetaling
De verkoper wordt na een verkoop automatisch uitbetaald. Dit gebeurt 10 dagen na het plaatsen van de bestelling, mits er geen melding is gemaakt dat er wat mis is met het artikel. De verkoper ontvangt de verkoopprijs van het artikel op zijn of haar rekening na aftrek van de administratiekosten. Hoe lang het duurt voordat de betaling binnen is verschilt per bank.

Voor het verkopen op Veilingstal betaal je alleen de volgende kosten aan commissie:

 • € 0,50 + 5% commissie van de verkoopprijs van artikelen met een vaste verkoopprijs en 7% commissie op veilingen.

Tips voor het verkopen van producten

 • Kopers kunnen filteren en zoeken via Veilingstal. Om ervoor te zorgen dat jouw product zo goed mogelijk gevonden wordt is het belangrijk dat je tijdens het plaatsen van een advertentie je artikel zo volledig en gedetailleerd mogelijk omschrijft en dat je zoveel mogelijk product eigenschappen en de juiste categorie selecteert. Zo wordt je artikel zichtbaar bij gebruik van de product filters.
 • Zorg ervoor dat je de juiste verzendoptie selecteert tijdens het plaatsen van je advertentie. Deze kan niet meer gewijzigd worden nadat een koper jouw artikel heeft gekocht. Als je het verkeerde formaat kiest kan het pakket teruggestuurd worden, komen er extra kosten bij, of kun je negatieve feedback van je koper ontvangen.

Je tweedehands spullen veilen is super simpel op Veilingstal:

 1. Kies bij prijstype voor ‘Veiling’.
 2.  Vul je ‘Startprijs’ in.
 3. Vul je ‘Minimumprijs’ in.

veilingstal-product-veilen

Wacht nu op de hoogste bieder. Alle veilingen duren 72 uur (3 dagen) en worden, als het nodig is, automatisch opnieuw aangeboden.

Als je het hoogste bod hebt uitgebracht, dan krijg je hierover bericht. Je kunt het betreffende artikel dan binnen 24 uur afrekenen. Niet betaalde veilingen worden na 24 uur automatisch opnieuw aangeboden.

Voor veilingen op Veilingstal betaal je slechts 7% commissie van de verkoopprijs van het product.

De volgende artikelen mag je verkopen:

 • Dames-, heren- en kinderkleding, sportkleding, schoenen, tassen en accessoires
 • Woontextiel, zoals tafelaankleding, vloerkleden, gordijnen etc.
 • Domeinnamen

Dit mag je niet verkopen op Veilingstal

 • Nagemaakte artikelen
 • Artikelen die geweld, discriminatie, haat, misdaad, terrorisme of terroristische organisaties promoten of vertonen
 • Gratis ontvangen artikelen
 • Artikelen die niet hygiënisch zijn of een gezondheidsrisico vormen.
 • Huiden van dieren (inclusief) reptielen, en schelpen en ivoor
 • Breekbare artikelen

Verkoop schone artikelen

Over het algemeen moet alles wat je verkoopt schoon zijn. We raden je aan om je artikelen vooraf te wassen, uiteraard op een manier die geschikt is voor het materiaal van je artikel. 

Vlekken, beschadigingen of vergelijkbare gebreken die er niet uitgaan, moeten in de advertentie vermeld worden. Als je dat niet doet, is er een kans dat we de bestelling moeten annuleren.

Een account aanmaken en advertenties plaatsen is gratis! Wanneer je iets verkoopt berekend Veilingstal hier commissiekosten over. Dit is om het platform te kunnen onderhouden en alle kosten te kunnen dekken.

Het plaatsen van producten is gratis. Wanneer je een product verkoopt betaal je als verkoper de volgende kosten:

€ 0,50 + 5% commissie van de verkoopprijs van een artikel met een vaste prijs.

Voor veilingen op Veilingstal betaal je 7% commissie van de verkoopprijs van het product.

Wie betaalt de verzendkosten?
De verzending wordt altijd betaald door de koper. Deze kosten vormen samen met de prijs van het artikel de totaalprijs voor de koper.

Op Veilingstal betaalt de koper dus geen andere extra kosten!

Veilingstal-faq
Veilingstal | De nieuwe Marktplaats voor Domeinnamen en Tweedehands Spullen
Logo
Herstel Wachtwoord
Winkelmand